2010.12.03.
13:39

Írta: Pótzéhá Tanár Úr

Pályaválasztási szülői értekezlet

Pályaválasztási szülői értekezlet lesz az ELTE-n december 4-én, szombaton. A rendezvény célja, hogy a felvételizők szüleinek a pályaválasztási kérdésekkel és a felvételi folyamattal kapcsolatban naprakész információkat nyújtsanak  –olvashatjuk a rendezvény sajtóközleményében. Az ELTE Karrierközpontja idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezi meg a hiánypótló programot.

 

Íme, az első kanál orvosság. Persze kicsit ELTE szagú, de a hatóanyag a lényeg. Tessék szépen bevenni! Ja, hogy kicsit keserű? Hogy ezt eddig nem tetszett tudni? Most már tudja, Kedves Szülő. Ezen a rendezvényen még csak óvatosan suttogva hangzik el, amire valamennyi felvélteiző diák szülője hamarosan tapasztalati úton eszmél rá: a felvételi kissé bonyolult. Sőt,  ami rosszabb: a felsőoktatás rideg és személytelen. Itt már nem érdekel senkit, hogy Zsófi nehezen tanul, de amit megtanul, azt sose felejti el. Az sem, hogy Dávidnak közel kell ülnie a táblához, mert szemüveges és hogy tájfutásban országos bajnok.

A gyermekük jövője iránt elkötelezett, az ELTE-re zarándokoló édesanyáknak és édesapáknak fontos megérteni, hogy szükséges a szülői segítség és a felnőtt tapasztalat a felvételi folyamatában, de a gyerek helyett  dolgozni hiba. Az önállótlan gyermek a felsőoktatásban sokat fog szenvedni. Inkább horgászbotot adjon annak a gyereknek, Kedves Szülő, ne halat!

Felvételizőnek lenni olyan, mint súlyos betegségbe esni. Amíg az ember meg nem betegszik nem érezheti meg a helyzet komolyságát. De a kór felüti fejét és jön vele a zavar. Érthetetlen, kaotikus lázálmok, hagymázas képzetek, bizonytalanság. És a gyerek kérdez: Baj, hogy bioszból kettes voltam harmadikban? Ha rajzból emeltezek, azért adnak többletpontot szociológia szakon? Mi az a kredit? Albérlet ötven plusz rezsiért? Ötszáz diák közt hogyan ismer fel engem a professzor? - Sehogy, gyermekem, sehogy. - válaszolja erre a felelős szülő. Nyugodj meg! Ahhoz, hogy legyőzd a betegséget először meg kell ismerned azt. Ha megérted, máris megkezdődik a gyógyulás. Nem megy ez gyorsan. Felvi honlap, rendezvények, nyílt napok, telefonálgatás és főleg hetente kétszer egy kanál pótzéhá blog és a ponthatárok kihirdetésére már fel is épülhetsz!

 

Az ELTE-s szülői értekezlet ingyenes, pontos helyszíne és időpontja: 

2010. december 4. 10 óra (regisztráció 9 órától), ELTE BTK, 1088 Budapest, Múzeum krt. 4. 

Az előadótér befogadóképességének végessége miatt a regisztráció kötelező.

 

-pótzéhá tanár úr-

 

Szólj hozzá!

Címkék: értekezlet felvételi elte országos hallgatói ponthatárok 2011 felvi szülői jogviszony

A bejegyzés trackback címe:

https://potzeha.blog.hu/api/trackback/id/tr962490526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása