2011.03.09.
09:59

Írta: Pótzéhá Tanár Úr

Adókedvezmény a költségtérítés után: KUKA

Már nincs adókedvezmény a befizetett költségtérítésre. Nem tudtad? Gáz.

 

Lassan mindenki elkészíti adóbevallását, vagy legalábbis az „aktuális teendők” feliratú mappába rakja át. A költségtérítéses képzésre járó hallgatók most ébrednek rá, hogy nem küldi a felsőoktatási intézmény a megszokott igazolást, mely a befizetett költségtérítés utáni adókedvezmény igénybevételéhez kell. Nem küldi, mert már nincs ilyen.

A 2009. évi LXXVII. törvény 186. § (8) bekezdése hatályon kívül helyezte a felsőoktatási tandíj utáni adókedvezményre vonatkozó korábbi rendelkezését. E szerint a 2010-ben befizetett költségtérítési díj után adókedvezmény már nem vehető igénybe.

 

Az adókedvezmény mértéke adóévenként a hallgató által befizetett költségtérítés összegének a 30%-a, de legfeljebb 60 000 Ft. Volt. Ennyivel lettél idén rövidebb.

 

A 2010. január 1-től megszűnt adókedvezményt csak azok vehetik igénybe, akiknek korábbi időszakról van halasztott kedvezményük, tehát a 2010-es befizetésből semmi nem jár vissza, de korábbi években, ha kértél halasztott igénybevételt, érvényesítheted a kedvezményt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: költségtérítés 2010 adókedvezmény

A bejegyzés trackback címe:

https://potzeha.blog.hu/api/trackback/id/tr552724140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása