2011.02.09.
16:01

Írta: Pótzéhá Tanár Úr

Fejtágító - Többletpontok 4.

Felvételi rendszerünk 480 pontjából legfeljebb nyolcvanat többletpontokból gyűjthettek össze. Pluszpontokról szóló sorozatunk utolsó előtti állomásán a sporteredményekért szerezhető pontokról lesz szó.

 

 

Sporteredményért az alábbi képzési területeken jár többletpont:

 
agrár, informatika, jogi és igazgatási, gazdaságtudományok, műszaki, művészetközvetítés, nemzetvédelmi és katonai, orvos és egészségtudományi képzési terület csak egészségtudományi képzési ága, pedagógusképzés, sporttudomány, társadalomtudomány képzési terület.

 

Mi az a képzési terület? Nézz utána Fejtágító –Többletpontok 3. bejegyzésünkben! Ha csak a legszükségesebbekre vagy kíváncsi elég lesz az első két bekezdést elolvasnod.

 

Legfeljebb egy sporteredményért adható pont, és minden esetben a magasabb pontszámot adó jogcímen kapod meg a többletpontot. Ezek:

  • világ- és Európa-bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 16 többletpont,
  • országos sportági szakszövetség által szervezett országos bajnokságon elért legalább 3. helyezésért 8 többletepont.

A sporteredmények nem évülnek el, de csak akkor jár a pont, ha a sportág az eredmény elérésekor szerepelt:

 

  • a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által szervezett olimpiai, illetve ifjúsági olimpiai játékokon, vagy
  • a FIDE által szervezett Sakkolimpián, vagy
  • 1984-től kezdődően a Paralimpián vagy Siketlimpián.

 

Olimpiai sportágak jelenleg:

 

asztalitenisz, atlétika, baseball, biatlon, birkózás, bob, curling, evezés, hoki (gyeplabda), íjászat, jégkorong, judo (cselgáncs), kajak-kenu, kerékpár, kézilabda, korcsolya, kosárlabda, labdarúgás, lovaglás, ökölvívás, öttusa, röplabda, sí, snowboard, softball, sportlövészet, súlyemelés, szánkó, taekwondo, tenisz, tollaslabda, torna, triatlon, uszodai sportok (úszás, műugrás, vízilabda), vitorlázás, szörf, vívás.

 

 A többletpontot csak akkor kapod meg, ha a megfelelsz a többletpont jogcím meghatározott feltételeinek és 2011. július 7-ig a megfelelő dokumentum másolatával igazolod jogosultságod.

 

Hogy mit és hogyan kell igazolni, mely igazolások fogadhatók el, azt a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2011 című könyv 71-76. oldalán olvashatod el, megkérdezheted telefonon a 06 1 477 3131-es telefonszámon, vagy megnézheted a itt.

 

- ptu -

 

 

Ajánlott bejegyzések a témában:

Fejtágító - Többletpontok 1. Emelt szintű érettségi

Fejtágító - Többletpontok 2. Nyelvtudásért járó többletpontok

Fejtágító - Többletpontok 3. Felsőoktatási intézmények által adható többletpontok

Szólj hozzá!

Címkék: felvételi többletpont olimpiai 2011 paralimpia sportág siketlimpia sakkolimpia pluszpont

A bejegyzés trackback címe:

https://potzeha.blog.hu/api/trackback/id/tr182649385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása