2011.06.22.
18:45

Írta: Pótzéhá Tanár Úr

Az olvasó kérdez - Ismét az állami félévekről


Tisztelt Tanár Úr!

 
Azt szeretném megtudni, milyen lehetőségeim vannak a továbbiakban a
felsőoktatásban.

 

  2009-ben szereztem meg a diplomámat gyógytornász szakon, 8 félév alatt. Most szeretném átképezni magam ápolónak. Mivel az államilag finanszírozott 12 félévből nem használtam fel mindet, mehetek még államilag finanszírozott képzésre, 4 félév erejéig, annak ellenére, hogy van már diplomám, vagy sem?

Éva


 

Kedves Éva!

 

Mivel alapképzésben már szerzett egy diplomát államilag támogatott keretek között, ezért ezen a képzési szinten nincs lehetősége ismét államilag támogatott képzésre járni.

Lehetősége van azonban mesterképzésben elhasználni megmaradt féléveit.

Az idei rendes jelentkezési időszakról már lecsúszott, a keresztféléves pedig messze van, javaslom, hogy addig nyújtson be egy előzetes kredit-elismertetési eljárásról szóló kérelmet mondjuk a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karára, vagy más olyan intézménybe, ahol van ápoló mesterszak és kérdezze meg, hogy az ápoló mesterképzésre ápolás és betegellátás- gyógytornász szakirányon alapdiplomával felvételt nyerhet-e.  Az intézmény dönthet úgy, hogy felveszi ezzel az alapdiplomával és határozatba foglalja, melyek azok a tárgyak, melyek az ápolás mesterszakon a gyógytornász alapvégzettség kiegészítésére, a mesterképzés tananyagának elsajátításával egyidőben, elvégzendők.

Ha kérelmére pozitív választ kap,  érdemes jelentkezni a legközelebbi felvételi eljárásban, mikor az ápolás mesterszakot meghirdetik, természetesen államilag támogatott finanszírozású képzésre. Amennyiben felvételt nyer, négy féléven keresztül lehet még államilag támogatott. Ha végez a képzésen gyógytornász végzettsége mellett diplomás ápoló lesz Önből.

Sok sikert kívánok!

Pótzéhá Tanár Úr

Szólj hozzá!

Címkék: szint képzési államilag támogatott ápoló ba költségtérítéses diplomás mesterképzés alapképzés elhasznált félévek

A bejegyzés trackback címe:

https://potzeha.blog.hu/api/trackback/id/tr803006687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása