2011.05.23.
13:56

Írta: Pótzéhá Tanár Úr

Vizsgaidőszak

Május vár, napsugár..! Ismét eljött a vizsgaidőszak. Be kell szerezni egy csomó jegyzetet, könyvet és sokat-sokat kell tanulni az elkövetkező hónapban. Bejelentkeztél már minden vizsgára? Vigyázz, a legjobb helyek az első öt percben elfogynak! Bár ezt már biztosan észrevetted, hisz a vizsgajelentkezés indítása óta már eltelt egy kis idő.

Túlestél a pótlási héten, túl vagy az összes késedelmes házi feladat leadáson, pótpótzéhán és gyakjegyzőkönyv pótleadáson. Már most eleged van, pedig még el sem kezdődött.

 

Azért nem olyan rossz ez a nyári vizsgaidőszak. Lehet tanulni a strandon, vagy a kertben, vagy egy árnyas parkban. El lehet menni a könyvtárba, ahol kellemesen hűvös van egész nap. Amikor épp nincs vizsga, rengeteg szabadtéri elfoglaltság közül választhatunk: legyen szó esti borozgatásról egy kiülős helyen, túráról a hegyekben, úszásról, bringázásról, grillpartiról, koncertről, vagy hullócsillagnézésről.

Régesrégen volt olyan hely, ahol aznapi elégtelenért ingyen korsó sör járt. Biztosan vannak ma is olyan vendéglátó-ipari létesítmények, ahol felkészülnek a vizsgaidőszakra.

 

Érdemes hajtani, hogy miért is?

-         hogy ne rúgjanak ki, mert nem haladsz a megfelelő ütemben -jobb már most beleszokni, hisz ha átmegy az új felsőoktatási törvény a félgőznél lassabban haladók mindenhol búcsúzhatnak;

-         hogy a következő félévben jó átlagod legyen, amire jó ösztöndíjat adnak;

-         hogy ne csússz (olyan sokat);

-     hogy ne soroljanak át költségtérítéses képzésbe (már ha államilag finanszírozott képzésre jársz), ugyanis azokkal, akik utolsó két aktív félévük során nem szereznek legalább 30 kreditet, ez történik;  

(Forrás: Felsőoktatási törvény 55.§: Ha a felsőoktatási intézményben államilag támogatott képzésben tanulmányokat folytató hallgatóról a tanév végén a felsőoktatási intézmény megállapítja, hogy az utolsó két olyan félévben, amelyben hallgatói jogviszonya nem szünetelt nem szerezte meg legalább az ajánlott tantervben előírt kreditmennyiség ötven százalékát, tanulmányait a következő tanévben csak költségtérítéses képzésben folytathatja. E bekezdésben foglalt feltételek alapján az átsorolással érintett államilag támogatott képzésben részt vevő hallgatók száma a tanévben a felsőoktatási intézmény államilag támogatott képzésben részt vevő hallgatóinak tizenöt százalékáig terjed.)

 

 

Kedves Hallgatók, kéz és lábtörést!

 

Szólj hozzá!

Címkék: vizsgaidőszak elbocsátás pótzéhá 2010/2011/2. pótpótzéhá késedelmes pótleadásátsorolás ingyensör

A bejegyzés trackback címe:

https://potzeha.blog.hu/api/trackback/id/tr242926025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása