2010.12.10.
14:00

Írta: Pótzéhá Tanár Úr

Nyílt napok

A felvételi tájékoztató megjelenése előtti és utáni néhány hétben, mint eső után a gombák, megjelenek a nyílt napok. Az ilyen rendezvényeken a felsőoktatási intézmények igyekeznek a hozzájuk látogató középiskolásokat lenyűgözni, elcsábítani.

 

A nyílt napok alapvető célja, hogy meggyőzzék a potenciális jelentkezőt arról, hogy a legjobb döntés ezt az intézményt választani. Tájékoztató előadásokat, bemutató órákat, teremlátogatásokat szerveznek, igyekeznek kielégíteni az érdeklődők folyó képzésekkel, felvételi eljárással kapcsolatos kíváncsiságát. A csábítás eszköze a sokszínű képzéspaletta, jól felszerelt tantermek, fejlett infrastruktúra bemutatása barátságos és tájékozott munkatársak segítségével.

A keresett egyetemek, főiskolák nyílt napjait tömeg és tülekedés jellemzi, mely a legnépszerűbb képzések standjánál és az igazolásosztó pultnál tetőzik. Sokat nyom ugyanis a latban a rendezvény látogatásáról szóló igazolás is, melyet a középiskolában elfogadnak az aznapi hiányzás okaként. Valljuk be, akad olyan végzős, aki azért megy el egy-egy tájékoztató napra a spanokkal, hogy igazolást szerezzen, s amint megszerezte amiért jött, távozik is. Legalább 5 óra lógás  nyerhető eme csekély befektetéssel. Persze nem ez a jellemző.

Célszerű úgy érkezni, hogy az interneten már utánanéztünk a kiválasztott karnak, képzésnek. A tájékoztató előadásokon ugyan bekövetkezhet a megvilágosodás: éppen ezt akarom csinálni! - de a véletlen eshetőségre bízni magunkat nem okos dolog. Jelentős hátrányban van ugyanis az, aki úgy próbál információhoz jutni, hogy nem tudja mit is kérdezhetne.

A felvételi tanácsadó pavilonoknál a képzéseken túl egyedi kérdésekben is segítséget kérhetünk, például kollégiumi jelentkezés, szociális és egyéb ösztöndíjak vagy esélyegyenlőség speciálisan az intézményre jellemző feltételeiről.

 

- pótzéhá tanár úr -

Szólj hozzá!

Címkék: nap előadás rendezvény tájékoztató felvételi nyílt képzés kar szak végzős teremlátogatás érettségiző felvételiző

A bejegyzés trackback címe:

https://potzeha.blog.hu/api/trackback/id/tr542506611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása