2010.12.15.
16:32

Írta: Pótzéhá Tanár Úr

Megjelent a Felvételi Tájékoztató!

Íme, december 15-én megjelent a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2011 című kiadvány. Ez azt jelenti, hogy hivatalosan is elkezdődött a 2011 szeptemberében induló képzések felvételi időszaka. Tessék, tessék, lehet választani!

 

A Tájékoztató a HIVATALOS FORRÁS. A felvételizők Bibliája. Ami ebben benne van, az a tuti. Na, igen, azért előfordul néha, hogy valami mégsincs benne, vagy nem úgy van benne, de ez azért elég ritka. Az esetleges módosítások, kiegészítések, vagy újabb képzések megjelentetésére 2011. január 31-ig kiadják a Tájékoztató hivatalos kiegészítését, mely a felvi honlapon, valamint az Oktatási Hivatal és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján is olvasható.

 

Minden könyv tartalmaz egy jelentkezési lapot is, borítékkal együtt.

A jelentkezési lapon az alábbi felirat olvasható: Felsőoktatási felvételi jelentkezési lap (2011A). A tavalyin nem szerepelt az utolsó, zárójeles megjegyzés (2011A), ezért megijedtünk, hogy talán a könyvesboltból hazafelé kiejtettük a könyvből a B lapot, ami tavaly még nem volt. Mivel ezen a blogon a hülye, vagy annak tűnő kérdéseket sem szégyen feltenni, gyorsan felhívtuk az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatát, - ahol minden felvételivel kapcsolatos kérdésünkre választ kaphatunk-  és megkérdeztük, mivégre a zárójelben olvasható 5 karakter a lapon? A készséges munkatárstól megtudtuk, hogy szó sincs B lapról, az A az „általános” szó rövidítése, ahogyan a keresztféléves jelentkezésé a K a pótfelvételié pedig a P.

A kitöltött jelentkezési lapokat legkésőbb 2011. február 15-ig lehet benyújtani az Oktatási Hivatalhoz, enélkül érvénytelen a jelentkezés.

 

A könyv top 5 jótanácsa a jelentkezőknek:

1. Azon a jelentkezési lapon jelentkezz, amely az adott felvételi időszakra lett rendszeresítve!

2. Olvasd el a jelentkezési laphoz mellékelt kitöltési útmutatót és a Tájékoztató idevágó információit, mielőtt kitöltöd a lapot!

3. Fénymásold le a kitöltött jelentkezési lapot, mielőtt beküldöd!

4. Ajánlott küldeményként add fel!

5. Ne az utolsó napon jelentkezz!

 

És hopp, az első hiba a könyvben! 34. oldal, „A legfontosabb tanácsok a jelentkezéshez” című keretes írásában: azt írják, hogy csak a 2011. évi keresztféléves lapon jelentkezhetünk. („Csak a 2011. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos meghirdetései alapján és az eljárásra rendszeresített felsőoktatási jelentkezési lapon jelentkezzen!”) Nos, ezzel az apró, de számottevő hibával nagyot rúgtak gondosan felépített énmárkájukba, melynek alappillére a hitelesség. Aki egyéb hibát talál, ossza meg velünk!

 

- pótzéhá tanár úr -

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hiba könyv tájékoztató felvételi biblia kék lap jelentkezés jelentkezési 2011 február

A bejegyzés trackback címe:

https://potzeha.blog.hu/api/trackback/id/tr242517756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása